Adventsactie

Adventsactie kerk Moergestel: 'Samen voor de voedselbank'.

Na een lange tijd waarin er in de Advent in Moergestel geen aparte Adventsactie werd gehouden, wil de M.O.V.-groep van de kerk St. Jans Onthoofding daar nu verandering in brengen. Ze organiseert van 5 t/m 17 december de solidariteitsactie: 'Samen voor de voedselbank'.

Meedoen is simpel: doe een doosje met houdbare artikelen in de winkelwagen bij de Jumbo die daar vanaf 5 december staat. Of  neem uw goede gaven op zondag 11 december mee naar de kerk waar ze achterin in manden verzameld kunnen worden. Het is ook mogelijk gedurende de actie uw bijdrage in natura af te leveren op het parochiecentrum (di, do en vr van 10-12 u) .

De lijst van levensmiddelen waaraan de voedselbank behoefte heeft, is te vinden op www.omroepbrabant.nl. MEER MAG EN MINDER IS OOK WELKOM!

De M.O.V.-groep zorgt ervoor dat de opbrengst terecht komt bij de Voedselbank Tilburg.

Adventsactie kerken Haaren en Oisterwijk: Alleenstaande moeders in Congo.

De Democratische Republiek Congo is een van de armste landen van de wereld en kent geen sociale zekerheid. Jonge alleenstaande moeders, vaak zonder enige opleiding, lijden hier onder. Vaak ontbreekt het hun aan de basisbehoeften voor hun gezinnen, zoals voeding en gezondheid.

In de parochies in Bas-Congo wonen veel jonge, vaak alleenstaande, moeders, tussen de 13 en 23 jaar. De meesten gingen nooit naar school en zijn analfabeet. Meisjes zijn altijd de eersten die van school worden gehaald als een familie geldnood heeft. Daarnaast zijn er ook veel uitgestotenen en wezen. Deze meisjes hebben hierdoor geen enkel positief vooruitzicht en verkeren in een uitzichtloze situatie. En toch zijn deze (jonge) vrouwen de hoeksteen van de maatschappij!

De paters redemptoristen van de vice-provincie Matadi versterken het parochiepastoraal in deze streken en zijn vaak pioniers in de opstart van nieuwe parochies. Naast parochiewerk beheren ze ook een opleidingsschool voor voedselbewaring, twee klinieken, twee vormingscentra, twee middelbare scholen en een netwerk van sociale projecten. Zo hebben ze bijvoorbeeld een geitenfokkerij, een bakkerij, een technisch opleidingscentrum, kleine winkels, watermuren in scholen, visvijvers, schrijnwerkerijen en kleine landbouwprojecten. Ze ondersteunen ook straatkinderen.

Door de Adventsactie te houden voor deze moeders in Congo, helpen we de paters in hun werk aan deze arme bevolking. Uw gift is een grote zegen voor veel gezinnen.