St. Petruskerk

VIERINGEN

Zaterdag 16 maart

Zondag 17 maart

11.00 uur: Eucharistieviering: Gezinsviering m.m.v. kinderkoor St. Jozef.
De communicanten stellen zich voor.
Er is géén kinderwoorddienst.
Celebrant: pastor A. Verest
Misintentie: Truusje Faas-Elings (jgt.)

Maandag 18 maart

Dinsdag 19 maart

Woensdag 20 maart

Donderdag 21 maart

19.00 uur: Eucharistieviering
19.30 uur: Aanbidding van het Allerheiligste

Vrijdag 22 maart

IN MEMORIAM

Op 11 maart hebben wij afscheid genomen van Gerard Koek, weduwnaar van Elly Burger. Gerard werd geboren te Haarlem op 30 maart 1934 en overleed, vrij onverwacht, in Tilburg op 5 maart jl. Thuis kreeg Gerard de kans om te gaan studeren en daar heeft hij dankbaar gebruik van gemaakt. 40 jaar is hij werkzaam geweest in het onderwijs. Toen hij met vervroegd pensioen mocht, heeft hij zijn vrije tijd ingevuld met werken voor LOVO. Hij heeft de documentaire over “Oisterwijk bevrijd” gemaakt en  daar zelfs landelijk de eerste prijs mee gehaald in de categorie Lokale documentaire. Gerard, bedankt voor alles wat je voor de Oisterwijkse gemeenschap gedaan hebt. Rust in vrede.

Maandag 4 maart hebben wij afscheid genomen van Margot Toebosch-Hermans. Zij werd geboren in Schinnen, in Limburg op 22 februari 1934 en overleed, vrij onverwacht, in Oisterwijk op 25 februari. Ondanks het feit dat zij meer dan 50 jaar in Oisterwijk heeft gewoond, heeft zij zich nooit een echte Brabantse gevoeld. Schinnen bleef altijd haar thuis. Naast de zorg voor haar gezin nam ze ook alle tijd voor haar hobby’s, zoals het lezen van boeken, luisteren naar muziek, de interesse voor kunst en cultuur en de grote liefde voor tuinieren. De laatste jaren heeft zij mogen genieten van de liefdevolle verzorging in Amaliazorg. Margot, rust in vrede.

23 mrt t/m 29 mrt 2019

VIERINGEN

Zaterdag 23 maart

9.00 uur: Eucharistieviering
19.00 uur: Eucharistieviering waaronder toediening van het H. Vormsel m.m.v. praiseband Upsite-Down
Celebrant/Vormheer: Mgr. Schröder. Concelebrant: pastoor F. De Meyer
Misintentie: Louis Muskens (opa van Janneke en Teun van Herk); Will en Joyce Kuijpers (opa en oma van Justin Kuijpers); Opa en Oma van Kasteren-Beekmans en Angelique van Kasteren (opa, oma en tante van Iris de Boer); Noah (overleden neefje van Thieme Broeders); Ria Dusée-Staps (oma van Dewi Dusée); Piet Huismans (opa van Isa Pijnenburg); Eduard Voss (opa van Noor Voss) Bram en Sam. Rinus Zwienenberg (opa van Noortje Koenen).

Zondag 24 maart

11.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. Ceaciliakoor en Gregoriaans koor
Celebrant: pastoor F. De Meyer
Met Kinderwoorddienst voor kinderen van 2 tot 12 jaar
Misintenties: Agnes Vermeulen (1e jgt.); Familie Pijnenburg-de Brouwer; Wim Nederstigt (jgt.); de overleden ouders Vermeer-van der Sterren.

Maandag 25 maart

Dinsdag 26 maart

19.30 uur: Lofprijzing in de dagkapel

Woensdag 27 maart

9.00 uur: Eucharistieviering
Misintenties: Arnoldus van den Berg (verj.) en Maria van den Berg-Moerenburg, dochter Liesbeth en zoon Arnold.

Donderdag 28 maart

19.00 uur: Eucharistieviering
19.30 uur: Aanbidding van het Allerheiligste

Vrijdag 29 maart

EEN DUBBEL ZILVER JUBILEUM

Cees Michels

Vanwege 25 jaar trouwe dienst aan de geloofsgemeenschap van de Petrusparochie en de laatste jaren aan de Jozefparochie, vieren we aanstaande zondag het jubileum van onze geliefde koster Cees Michels. Cees heeft al deze jaren zijn vrijwilligerswerk als koster vol toewijding, zorg en liefde uitgevoerd. Wij zijn hem als gemeenschap zeer dankbaar voor zijn gedane dienstwerk en willen hem daarvoor aanstaande zondag na afloop van de Mis graag in het zonnetje zetten.

Ingeborg Vugs

Dit jaar viert Ingeborg Vugs haar 25-jarig jubileum als organist en dirigente van de St. Petruskerk. 25 jaar geleden trad zij aan als eerste vrouwelijke organist van onze parochiekerk. Ingeborg komt uit een muzikale familie en werd opgeleid aan het conservatorium in Tilburg. Orgel was haar hoofdvak.
De afgelopen 25 jaar heeft zij nagenoeg alle missen op zondag begeleid met orgelmuziek. Zij is dus niet alleen de organist als het Caeciliakoor of Gregoriaans mannenkoor zingt, maar ook als er geen koor beschikbaar is. Daarnaast was Ingeborg jarenlang de dirigente/organist van het Maria Vreugderijcke koor en toen dit koor in januari 2016 werd samengevoegd met het Caeciliakoor werd zij de dirigent/organist van dit samengevoegde Caeciliakoor. Wat kenmerkend is voor Ingeborg is dat zij de repetities altijd met veel enthousiasme en een grote mate van muzikale deskundigheid leidt. Ook nu het koor ouder wordt, zie je dat koorleden zich onder haar leiding graag blijven inzetten.

Zondag 24 maart zullen we Ingeborg en Kees bedanken voor hun jarenlange inzet voor onze geloofsgemeenschap. Dit doen we tijdens een receptie in het St. Jozef centrum die zal aanvangen na afloop van de Mis om 11 uur. U bent allen van harte welkom.

St. Petruskerk

Kerkstraat 95A, 5061 EH Oisterwijk