Sint Jozef Parochie

Mei maand - Maria maand

VIJF IDEEËN OM DE MAAND MEI VAN MARIA TE VIEREN!

Sinds de 13de eeuw is de hele maand mei traditioneel toegewijd aan Maria, onze Heilige Moeder. 

Mei, wanneer de schepping bloeit in lenteschoonheid, is een ideale tijd om onze gedachten en gevoelens te richten tot de Koningin van hemel en aarde.
Zij is de Moeder van God, de Moeder van de Kerk en wij zijn haar kinderen. Haar voorbeeld van nederigheid en dienstbaarheid zijn eigenschappen die wij kunnen omarmen in onze relatie met God en de Kerk. Een kans om Maria te omarmen en ook om haar voorspraak te vragen voor onze zorgen en gebeden.
Dus hoe kun je deze maand de Heilige Maagd Maria op een bijzondere manier eren en haar je eigen hart laten veroveren? Hier zijn enkele ideeën:

1. Laat je Mariabeeld bloeien

Bloemen zijn een van de meest mooie manieren om in de maand mei Maria te vieren. Maak in deze maand mei een bloemenkrans voor je Mariabeeld. Voeg ook een kaars toe voor een extra touch. Ook al is het maar een klein beeldje op je bureau of nachtkastje.

2. Breng een bezoek aan een Mariakapel

Loop even binnen in een van de Mariakapellen in onze parochie. Ga even rustig zitten en dank de Moeder Gods voor alle gunsten. En bid ook voor de noden en zorgen van onze wereld.

3. Verspreid en bid de Rozenkrans

Buiten de Mis is er geen gebed dat Onze Lieve Vrouw aangenamer vindt en doeltreffender is dan de Heilige Rozenkrans. Als je de spirituele discipline nog niet hebt, doe dan een poging om dagelijks de rozenkrans te bidden. Als u dit al doet, overweeg dan om anderen aan te moedigen hetzelfde te doen gedurende deze maand. Of bid met ons mee in een van onze kerken de Rozenkrans.

4. Verspreid de Wonderdadige Medaille

Toen Onze Lieve Vrouw in 1830 aan heilige Catherine Laboure verscheen en haar het visioen van de Wonderdadige Medaille gaf, beloofde ze grote genade aan degenen die de medaille zouden dragen. Het werd niet voor niets door de gelovigen ‚wonderbaarlijk medaille’ genoemd, omdat het voor zelfs de meest verharde atheïsten het middel tot bekering tot de waarheid van het katholieke geloof werd. Overweeg om een aantal Wonderbaarlijke Medailles op te halen in het secretariaat in Oisterwijk en deze uit te delen in je familie of vriendenkring.

5. Lees een boek over Maria

De beste manier om uw toewijding aan de Heilige Moeder te vergroten is simpelweg door meer over haar te lezen. Er is geen tekort aan grote katholieke boeken over Maria die de mysteries van haar leven, de deugden en de volmaakte eenheid met haar zoon Jezus ontvouwen. De schatten van genade die dit ontvouwt in het leven van iedere christen die zich in geloof tot haar wendt. Maak een doel om er deze maand een te lezen.

Hoe vier jij de maand mei?

Sint Jozef Parochie