Tienerkwartier

Hallo tieners van de St. Jozefparochie, goed nieuws voor jullie!

Weet je dat er in de Joanneskerk extra aandacht wordt besteed aan jou als Tiener?
Zo vaak horen we dat de kerk saai is, maar als je gaat meedoen met het Tienerkwartier ga je dat anders ervaren en zien. Want dan leer je, dat onze God, die hemel en aarde gemaakt heeft jou wil ontmoeten. Je hoeft niet alleen maar te luisteren, maar je mag meepraten en dat maakt het juist heel leuk. Ongeveer 20 minuten zit je niet in de kerk maar in een kleine ruimte van de kerk, de dagkapel, en daar hoor jij dan het evangelie op een manier waardoor jij het niet meer vergeten zult, want we geven het evangelie: Hoofd, Hart en Handen (de 3 H’s).

Eerst gaan we staan en steken we een kaars aan, dat is om Jezus centraal te stellen, want Hij is het Licht van de wereld. Dan wordt door een tiener (of door meer tieners) het evangelie voorgelezen. Daarna gaan we zitten en gaan we over het evangelie praten volgens die drie H’s:

HOOFD:

Na het lezen van het evanglie worden er vragen gesteld over wat je gehoord en gelezen hebt.

HART:

Er worden ook vragen gesteld waarop jij mag zeggen wat je wilt, vindt of denkt. Niets is gek of dom: alles wat in jouw hart en hoofd zit is goed om te delen met de anderen, want dat is wat we doen met elkaar: Gods Woord delen.

HANDEN:

Dan nog een vraag en die luidt: ‘Wil jij als je weer terug bent in de kerk aan Jezus vragen wat jij de komende schoolweek kunt doen met het evangelie?’ Luister maar goed: Hij zal het jou zeker vertellen in jouw hoofd of in jouw hart. En jij zult het echt verstaan, daar mag je op rekenen, want Hij houdt van jou en Hij wil jou gelukkig maken!

Dus: …..
Welkom bij het Tienerkwartier op zondag tijdens de H. Mis van 11.00 uur
(als er een Gezinsviering is, is er geen Tienerkwartier).
Voor vragen, bel: Annie Schrama 013 - 528 20 60