Kinderkerk

Kinderkerk in de Joanneskerk

Elke zondag tijdens de H. Mis van 11.00 uur is er voor de kleinste kinderen Kinderkerk in de kelder van de Joanneskerk. Alle kinderen in de leeftijd van baby tot en met de voorbereiding voor de eerste Heilige Communie zijn welkom in de kinderkerk.
We zingen dan liedjes met de kinderen en vertellen een Bijbelverhaal op het niveau van de kinderen. Daarna maken we een knutselwerkje of kleuren een kleurplaat wat met het vertelde verhaal te maken heeft of soms spelen we een verhaal na.
Op het einde van de H. Mis komt de Diaken de kinderen zegenen en daarmee ronden we de Kinderkerk af.
U mag natuurlijk samen met uw kind(eren) een keer komen meedoen en mee beleven in de Kinderkerk om de sfeer te proeven.
U kunt uw kind(eren) voor het begin van de H. Mis brengen in de Kinderkerk (volg de gele borden met voetstappen) of u kunt uw kind(eren) aan het begin van de H. Mis op laten halen in de kerk. Aan het einde van de H. Mis kunt u zelf uw kind(eren) weer ophalen in de Kinderkerk en meteen zien wat de kinderen gedaan hebben in dat uurtje.
De Kinderkerk staat voor een laagdrempelig samenzijn met uw jongste kinderen. We willen met het zingen van liedjes en het luisteren naar kleine verhaaltjes uit de bijbel en het bidden van kleine gebedjes de kinderen vertrouwd maken met wat er zoal te beleven is in en rondom het geloof in Jezus en in een Christelijk leven.

Op de zondagen dat er een Gezinsviering is (één keer in de maand) is er geen Kinderkerk, dan blijven alle kinderen in de kerk.
Tijdens de schoolvakanties is er geen Kinderkerk.
De Kinderkerk staat ook altijd aangegeven in de Nieuwsklok onder de kerkberichten.
We hopen u en uw kinderen eens te ontmoeten op zondag in de Kinderkerk, zij zijn allen van harte welkom!

Hartelijke groeten van het kinderkerkteam, Bernadette, Karina en Ellen.